De eerste uitwedstrijd in deze competitie voor de handbalmeiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen wordt gespeeld tegen Westfriesland SEW. Vorige week speelden de Dalfser dames nog een intensief Europacup-weekend in Noorwegen. SEW is dan net zo’n tegenstander die het je lastig kan maken als je daar niet voldoende van hersteld bent. Zaak dus om niet in die valkuil te stappen.
Dat gebeurt ook niet. SEW komt nog wel met 1-0 voor, maar daarna zullen de dames uit Nibbixwoud alleen maar achter Dalfsen aan lopen. Westfriesland SEW is met name in de passing vrij slordig wat tot veelvuldig balverlies leidt. Dalfsen weet daar wel raad mee. Langzaam maar zeker bouwt Dalfsen aan een voorsprong die bij rust 5 punten bedraagt (10-15).

In de tweede helft wordt de wedstrijd er niet beter op. Er zijn meerdere fasen dat beide ploegen minutenlang niet weten te scoren, met een maximum van 8,5 minuten zonder doelpunt. Bij Dalfsen hebben met name de hoekspeelsters heel veel moeite de bal achter de (bij vlagen) heel goed spelende SEW-keepster in het net te krijgen. Vanuit de hoek scoort alleen Tessa Hilbrands 2 keer. Gelukkig weten ook de Dalfser goalies heel wat ballen te stoppen. In het laatste deel van de wedstrijd laat Jill Kooij nog even zien hoe moeilijk zij af te stoppen is op de cirkel en scoort nog 4 doelpunten. Topscorer wordt Nele Antonissen met 7 doelpunten, waarvan 4 worpen vanaf 7 meter. Uiteindelijk komt de overwinning geen moment in gevaar en dankzij een 15-25 einduitslag gaan de punten mee terug in de bus naar Dalfsen.

De volgende uitdaging voor Morrenhof-Jansen Dalfsen is op 6 oktober om 20.45 uur als de uitwedstrijd tegen Virto Quintus op de kalender staat.