Het seizoen 2017/2018 is (voor ons) voorbij. Een eventuele 3e beslissingswedstrijd in de finale van het landskampioenschap gaat er niet komen. Succes Schoonmaak VOC Amsterdam heeft vanmiddag in de eigen Elzenhagen de genadeklap uitgedeeld door met 31-23 te winnen van Morrenhof Jansen Dalfsen. Daardoor blijft de kampioensschaal nog een jaartje in Amsterdam.

Binnen 5 minuten heeft VOC al een 3-0 voorsprong op het scorebord staan. De eerste 3 aanvallen van Dalfser kant eindigen door slordige fouten in de passing. Toch de spanning of een gebrek aan zelfvertrouwen ? Het scheelt dat Yara ten Holte er nog de nodige ballen uit werkt, anders zou de wedstrijd in 10 minuten beslist zijn geweest. De meiden uit Dalfsen realiseren zich dat ze bij een 5-1 achterstand niets meer te verliezen hebben en knokken zich terug in de wedstrijd. Hierbij worden ze geholpen door de dames uit Amsterdam, die ook wat slordiger gaan spelen. In deze fase van de wedstrijd wordt Dalfsen ook in de dekking feller. Puntje voor puntje slinkt de achterstand, maar Dalfsen slaagt er net niet in om de gelijkmaker te scoren. Bij rust lijkt er met een 14-12 stand nog wel wat mogelijk.

Die hoop vervliegt vrij snel in de tweede helft. Na een paar minuten is het verschil 5 doelpunten in het voordeel van de Amsterdamsen en minder dan 5 zal het daarna niet meer worden. VOC weet via het drietal Dione Housheer, Rachel de Haze en Bo van Wetering vaker te scoren dan alle 16 speelsters van Dalfsen samen. Ook Amsterdam heeft een uitstekende doelvrouw in de persoon van Sanne Leenders. Die combinatie is dit seizoen voor de meiden van Morrenhof Jansen Dalfsen te sterk gebleken. Dus dit jaar moeten wij genoegen nemen met de tweede plaats. De laatste 8 seizoenen hebben 6 kampioenschappen en 2 keer de tweede plek opgeleverd. Dat is toch geen slecht resultaat voor een opleidingsploeg met ieder jaar weer de uittocht van een groot aantal speelsters.

Facebookbericht van onze meiden: ‘Natuurlijk hadden wij graag nog een derde wedstrijd gespeeld, maar verloren seizoen? Echt niet! Wij zijn gestart met het winnen van de Supercup ten koste van VOC, moesten wennen aan een nieuwe trainster en een andere manier van trainen en hebben drie speelsters zover dat zij de stap naar het buitenland kunnen zetten. VOC is dit jaar terecht landskampioen en wij gaan nu maar genieten van onze zilveren medaille.‘

Alle sponsoren, vrijwilligers en supporters bedankt voor wat jullie het afgelopen seizoen weer voor ons hebben gedaan!

Tekst: Maico van Zuijdam
Foto: Alain Decamps
Foto medaille: team