Op 6 oktober staat de eerste echte test voor de handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen op de agenda. Na 2 relatief eenvoudige overwinningen in de competitie volgt nu de uitwedstrijd tegen één van de titelkandidaten: Virto Quintus.

In het begin van de wedstrijd zijn beide teams duidelijk elkaars kracht en vooral ook zwakheden aan het aftasten. Quintus vindt er van die laatste soort duidelijk meer. Na een 1-1 tussenstand loopt Quintus weg naar 7-1. Na 9-3 volgt een fase waarin Dalfsen het lek boven lijkt te hebben. Er is gewisseld naar een offensieve verdediging met 1 of 2 speelsters die verder van de cirkel af verdedigen en Quintus heeft het daar duidelijk moeilijk mee. Dalfsen weet het gat van 6 punten ineens te dichten (9-9) en dan krijgt Quintus ook nog eens heel kort achter elkaar 2 x 2 minuten tijdstraf waardoor er nog maar 4 veldspeelsters tegenover de 6 van Dalfsen staan. Erop en erover zou je denken. Maar de bal wil er dan even niet in en Quintus put opnieuw moed. De thuisploeg loopt weer uit naar 13-9 en even later gaan we rusten met 14-10 op het scorebord.

De tweede helft begint voor Morrenhof-Jansen Dalfsen beter dan de eerste en de meiden komen terug tot 2 punten achterstand (15-13). Daarna neemt Quintus toch weer vrij gemakkelijk afstand, terwijl ook zij zeker geen foutloze partij spelen. Het lukt allemaal niet meer aan Dalfser kant en uiteindelijk blijven de punten deze keer in Kwintsheul: eindstand 23-16 in het voordeel van Virto Quintus.

Veel tijd om de wonden te likken heeft Dalfsen niet, want volgende week staat al weer de volgende zware uitwedstrijd op het programma: op zaterdag 13 oktober wacht om 19.30 uur Geonius/V&L.