Precies een maand na het competitieduel tussen Morrenhof-Jansen Dalfsen en Cabooter Group / HandbaL Venlo in de Trefkoele+ staan beide teams weer tegenover elkaar. Dit keer gaat het om een wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs voor het landkampioenschap. Dalfsen speelt weer thuis, maar omdat de Trefkoele+ niet beschikbaar is dit weekend, wordt er gespeeld in de Nieuwe Tijenraan in Raalte. Gelukkig zijn de tribunes toch goed gevuld, zodat het door het team wel als een “echte” thuiswedstrijd wordt ervaren.

Aangezien volgende week in Venlo beslist wordt welk team er door gaat naar de halve finale van de play-offs tegen HV Quintus moet Dalfsen in deze wedstrijd niet alleen winnen, maar liefst ook nog met een behoorlijk verschil. Gezien wat er allemaal speelde de afgelopen periode, de vreemde hal, de tegenstander die toch beduidend hoger eindigde in de competitie en ook het laatste duel won, is dit op voorhand zeker geen uitgemaakte zaak.

Dalfsen begint fel aan de wedstrijd. Na 8 minuten staat er een 3 – 0 voorsprong op het scorebord, maar hebben ook al 3 speelsters geel gekregen en 1 een tijdstraf van 2 minuten. Venlo is wakker geschud en haakt weer aan waarna het geruime tijd gelijk opgaat, tot 11 – 11. Daarna straft Dalfsen een paar foutjes van Venlo genadeloos af, weet Jill Kooij een Limburgse pass te onderscheppen (een kunstje dat ze vandaag met enige regelmaat herhaalt) en wordt een aanval van Venlo geblokt door de verdediging. In alle tegenaanvallen scoort Morrenhof-Jansen Dalfsen wel, waardoor de rust wordt ingegaan met een 16 – 11 voorsprong.

Ook de tweede helft begint weer met een gedreven spelend Dalfsen. Door de scheidsrechters wordt dit “beloond” met een aantal 2 minuten-straffen. Venlo weet hier maar zeer beperkt gebruik van te maken (17 – 14). Als de thuisploeg weer compleet is gaan ze helemaal los. Het meegekomen publiek reageert ook steeds enthousiaster en wordt verwend met een goed spelend Dalfsen. De meiden uit Limburg krijgen ineens alle hoeken van het veld te zien en Dalfsen loopt in rap tempo ver uit. Met name Quinty van der Horst is op stoom (6 doelpunten in de tweede helft, 8 in totaal), maar ook Nele Antonissen weet het net regelmatig te vinden (9 scores). Jammer genoeg loopt Dominique Koppe tegen een derde tijdstraf en daardoor automatisch een rode kaart aan, zodat zij het eind van deze wedstrijd niet mee mag maken. De eindstand wordt bepaald op 36 – 23, wat natuurlijk een prima uitgangspositie is voor de return volgende week zaterdag (16 maart om 20 uur in Venlo). Daarvoor mag even van dit mooie resultaat worden genoten, maar dan moet de focus weer gericht worden op dinsdag 12 maart. Dan staat namelijk een confrontatie voor de beker op het programma met OTTO Work Force / VOC Amsterdam (20.00 uur, Sporthal Elzenhagen in Amsterdam).