foto: Alain Decamps

Conform de verwachtingen na de ruime thuisoverwinning (36 – 23) hebben de handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen zich geplaatst voor de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. Cabooter Group / HandbaL Venlo weet het tweede duel weliswaar te winnen met 30 – 26, maar dat is bij lange na niet genoeg om Dalfsen nog in de problemen te brengen.

Ondanks dat het eigenlijk niet meer mis kon gaan (of misschien wel juist daardoor) speelt Dalfsen nerveus en onzeker, met name aanvallend. Nele Antonissen, normaal HET doelpuntenkanon, gooit bijvoorbeeld in de hele eerste helft niet één keer op het Limburgse doel. Venlo probeert vanaf het begin met 7 veldspeelsters (de keepster zit een groot deel van de wedstrijd op de bank) de dekking van Dalfsen te ontregelen, maar dat heeft slechts beperkt effect. Het duurt dan ook bijna 6 minuten voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd (door Venlo) wordt gescoord.
Tot 4 – 4 gaat het gelijk op, daarna slaat Venlo een klein gaatje dat de rest van de wedstrijd in stand zal blijven. Het verschil wordt echter nooit groter dan 5 doelpunten, waardoor Venlo op geen enkel moment zicht heeft op een stunt. De ploeg kan zich nu volledig richten op het bekertoernooi waar het zich heeft geplaatst voor de halve finale. Op donderdag 4 april spelen zij daarin tegen … Morrenhof-Jansen Dalfsen in de Trefkoele+.
Onder het toeziend oog van een uitgebreide groep meegereisde ouders en andere supporters en een aantal ex-speelsters (Larissa Nusser, Fenne Rijks, Janneke Vandewall, Chantal Lokkart) plaatst Dalfsen zich uiteindelijk zonder problemen en zonder groots te spelen eenvoudig bij de laatste 4 in de strijd om het kampioenschap.

Na de derde wedstrijd in 6 dagen hebben de meiden nu een week rust, waarna op zondag 31 maart om 16.00 uur de eerste halve finale tegen HV Quintus wacht. Hopelijk is de tribune van de Trefkoele+ dan ook weer helemaal rood gekleurd.

Meer foto’s van deze en andere wedstrijden zijn te vinden op https://www.ann-alain.eu/HB_div/