Do what you have to do’. Doe wat je moet doen. De laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Westfriesland SEW winnen. Want hoewel stevig op de 2e plek, ben je het aan je stand verplicht ook deze wedstrijd te winnen en het liefst nog met het nodige spektakel. Al is het alleen maar om het toegestroomde publiek een leuk uurtje handbal te bezorgen. En dat lijkt toch aardig gelukt.

De wedstrijd, met Dalfsenaren Lisa Bosch en Astrid Uitslag in de gelederen, begon wat stroef. Het duurde maar liefst 5 minuten voordat het eerste doelpunt viel. En wel voor SEW. Dalfsen scoorde in dezelfde minuut en toen bleef het weer een aantal minuten ‘rustig in de tent’.
Vervolgens scoorden beide teams tot de 15e minuut om en om. Je zag het publiek denken: ‘Wat gaat dit voor een wedstrijd worden?’ Vanaf minuut 17 kwam de gang erin bij Dalfsen bij een stand van 7-5.  Het scorebord rinkelde daarna figuurlijk iedere minuut als een ouderwetse kassa. SEW kwam er niet meer aan te pas. Ruststand 17-5.

Westfriesland SEW kwam na rust bij vlagen terug in de wedstrijd. De vechtlust was aanwezig wat ten goede kwam aan het doelpuntensaldo. Maar de dames van Morrenhof-Jansen Dalfsen werden er niet nerveus van. Ze hadden plezier in de wedstrijd, zeker nu er geen echte spanning meer op stond. En daar kwamen af en toe prachtige acties uit voort. Al dan niet gevolgd door een doelpunt. Zoals gezegd: ‘Ze deden wat ze moesten doen.’
Eindstand 34-17. Woman of the match: Evelien Grob.

Wedstrijden halve finale nacompetitie kampioenspoule
Tegenstander is de winnaar van het duel tussen Geonius V&L – Cabooter Venlo:
7 of 8 april: uitwedstrijd
14 of 15 april: thuiswedstrijd Trefkoele+

Kwartfinale beker
Donderdag 15 maart 20.30 uur Trefkoele+ tegen BFC Beek

Houd de website in de gaten voor het meest actuele programma:
www.tophandbal-dalfsen.nl

Tekst: Anneke den Bouwmeester
Foto: Kristian Giesen (volgt)