Een dag nadat het nationaal team van Angola als tegenstander heeft gefungeerd voor de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands team, spelen zij ook nog een oefenwedstrijd tegen de dames van Morrenhof-Jansen Dalfsen. Oranje had het, in de laatste oefenwedstrijd voor het EK, nog best lastig tegen de Afrikaanse kampioenen en wist maar met een beperkt verschil (32-29) te winnen. Een forse uitdaging voor de meiden van Dalfsen. De laatste 2 wedstrijden in de competitie begonnen er weer op te lijken, nu kijken of die stijgende lijn doorgezet kan worden tegen een toptegenstander als Angola.

In het begin lijkt Angola duidelijk een maat te groot voor Dalfsen en in no time kijken zij tegen een stevige achterstand aan (1-5). Daarna lijken de dames de manier gevonden te hebben om de fysiek sterke en razendsnelle aanvalsters van Angola in te dammen. Met een hele offensieve verdediging (soms zelfs 1 op 1) blijken de Afrikaanse tegenstandsters het heel moeilijk te hebben. Hun coach is duidelijk niet tevreden met de speelwijze van zijn team en laat dat ook de hele wedstrijd duidelijk merken, wat er vanaf de tribune af en toe wel komisch uitziet.
Ondertussen komt Dalfsen weer terug in de wedstrijd en bij 10-10 staat er weer een gelijke stand op het scorebord. Daarna nemen de Dalfser dames zelfs brutaal de leiding en bij de rust is dat nog steeds het geval (16-14).

In de tweede helft zijn de ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten wordt geknokt voor ieder punt en het evenwicht in de stand blijft de rest van de wedstrijd in tact. Een aantal slordige aanspeelballen en passfouten zouden Dalfsen nog bijna de das omdoen, maar met name door geweldig keeperswerk van Evelien Grob eindigt de wedstrijd uiteindelijk met 28-28 toch in een gelijkspel.

Foto’s: Alain Decamps (www.ann-alain.eu/HB_div)