De handbalcompetitie komt zo langzamerhand in de beslissende fase. Er zijn nog maar enkele wedstrijden te spelen en rondom het team van Morrenhof-Jansen Dalfsen zijn de verschillen klein. De 4e plaats in de eindstand is nog mogelijk, maar een 7e plek zou ook zo nog maar kunnen. In de wetenschap dat de eerste 6 teams om het kampioenschap gaan strijden en dat vanaf de 7e positie degradatie uit de Eredivisie tot de mogelijkheden behoort, zijn de laatste wedstrijden dus van cruciaal belang. Op bezoek komt JuRo Unirek VZV, de huidige nummer 4 uit de stand en de enige ploeg die tot nu toe een punt van VOC Amsterdam af heeft weten te snoepen. Dit team heeft zich goed voorbereid op de wedstrijd. De laatste wedstrijden heeft Dalfsen het goed gedaan met een offensieve dekking, waarbij 1, 2 of zelfs 3 speelsters een eind voor de cirkel verdedigen. VZV vangt dit op door, bijna vanaf het begin van de wedstrijd, bij aanvallen de keepster te wisselen voor een 7e veldspeelster. Mede hierdoor neemt VZV direct het initiatief in de wedstrijd en staat al snel 3 punten voor. Dalfsen weet echter aan te klampen en er volgt een gelijk opgaande, spannende eerste helft, tot 13-13. Daarna worden over en weer de nodige kansen gemist en wordt 3 minuten niet gescoord. In de laatste 5 minuten voor de pauze wordt, door een aantal persoonlijke fouten en een dosis pech, door VZV een gat van 4 punten geslagen (13-17).
Aan het begin van de tweede helft is goed te zien dat het team van Dalfsen dit seizoen te wisselvallig speelt. Dalfsen begint fel aan de tweede helft en scoort binnen 20 seconden, maar daarna wordt een verdiende 7 meter gemist. Met name door een groot aantal reddingen van Evelien Grob blijft Dalfsen in de wedstrijd en weet zowaar langszij en zelfs op voorsprong te komen. De laatste 5 minuten zijn bloedstollend spannend. De supporters van beide teams (er was ook een behoorlijke groep aanhangers met de bus uit ’t Veld meegekomen) probeerden hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Met nog 18 seconden te gaan en een gelijke stand (25-25) op het scorebord krijgt Dalfsen nog een 7 meter. Er zijn eerder in de wedstrijd al 3 strafworpen gemist, dus wie gaat deze nemen ? Jill Kooij neemt als aanvoerder haar verantwoordelijkheid en … gooit op de paal. Even is er nog de angst dat de laatste aanval er nu aan de andere kant in zal gaan en dat de punten (niet voor het eerst dit seizoen) op het laatste nippertje weggegeven worden. Zover komt het gelukkig niet. Beide teams hadden vooraf misschien op meer gehoopt, maar uiteindelijk zullen ze vrede moeten hebben met een gelijkspel.
De volgende wedstrijd zal voor de beker worden gespeeld tegen Borhave op woensdag 6 februari om 20 uur in Borne. Daarna komt op zondag 10 februari voor de competitie Cabooter Groep/HandbaL Venlo naar de Trefkoele+. Deze wedstrijd begint om 14 uur.