Nog niet zo lang geleden kwamen de meeste tegenstanders met knikkende knietjes naar Dalfsen. Dit seizoen is dat anders en denken veel ploegen dat er mogelijkheden zijn om tegen Dalfsen punten te pakken. Ook Geonius / V&L is met dat idee vanuit Geleen naar Overijssel afgereisd.

Net als vorige week tegen HV Quintus begint Dalfsen weer offensief te verdedigen. V&L is hier echter op voorbereid en weet daar beter mee om te gaan dan Quintus. Regelmatig wordt de extra ruimte, die door deze manier van verdedigen op de cirkel ontstaat, goed benut door V&L. Met name Sabien Storcken ontpopt zich als een kwelgeest voor de Dalfser dekking. Het eerste kwart van de wedstrijd gaat de strijd gelijk op, maar daarna weet Geonius / V&L goed te profiteren van een aantal slordigheden achter elkaar bij Dalfsen. Na 5-5 wordt het daardoor ineens zo maar 5-9, een nieuw debacle dreigt. Maar de kopjes gaan niet hangen bij Dalfsen. Sterker nog: er wordt een flinke schep bovenop gedaan en een paar minuten later is de stand zowaar weer gelijk (10-10). Aan het eind van de eerste helft worden dan toch weer een aantal ballen te makkelijk op doel gegooid, waardoor bij rust een achterstand van 2 punten (13-15) op het scorebord staat.

Na de pauze maakt de nieuwste Dalfser aanwinst, Maria Ramos, haar eerste speelminuten. De achterstand wordt snel weer weggewerkt en er ontpopt zich een superspannende wedstrijd die tot het eind toe alle kanten op kan gaan. V&L mag niet klagen over gebrek aan geluk: in totaal 8 keer voorkomt het houtwerk dat de bal in het Geleense net verdwijnt. De laatste 5 minuten zijn zenuwslopend spannend. Het publiek gaat volledig achter het team staan en probeert Dalfsen naar de overwinning te schreeuwen. Met nog iets meer dan een minuut te spelen lijkt het er op dat dit ook succes heeft, maar eerst valt 1 minuut voor tijd de gelijkmaker. Dalfsen ziet vervolgens de laatste aanval door de keepster gestopt worden en 3 seconden voor tijd weet V&L dan zelfs nog de winnende treffer te scoren, een mokerslag voor de dames van Morrenhof-Jansen Dalfsen. De eindstand wordt hierdoor 25-26. Groot is het contrast direct na afloop van de wedstrijd: dansende speelsters van V&L, terwijl bij Dalfsen de teleurstelling en het ongeloof er van af druipt.

De teleurstelling zal echter snel verwerkt moeten worden, want op 27 januari staat Borhave in Borne als volgende tegenstander op het programma.