IJs en weder dienende. Een gevleugelde uitspraak. En die zou zomaar van toepassing kunnen zijn geweest deze zaterdag 9 december. Uitgerekend deze speelronde moest naar het diepe zuiden worden afgereisd. Naar het Zuid-Limburgse Geleen. Waar het team van Morrenhof-Jansen Tophandbal Dalfsen haar opwachting zou maken tegen Geonius Vlug & Lenig. Zou het een ritje sneeuwschuiven worden naar het zuiden? Het epicentrum van de eerste winterse signalen lag zo op en rond de Veluwe. Zowel gisteren als vandaag. Maar gelukkig reed de bus veilig Geleen binnen en kon aan de warming up worden begonnen.

Er zat een zekere druk op de wedstrijd. Dalfsen stond in de ranking 1 punt achter V&L. Bij winst zou het boven V&L eindigen.  Dalfsen scoorde eerste doelpunt, gevolgd door een gelijkmaker van V&L. Het ging gelijk op tot een stand van 6-6. Vanaf dat moment begon Dalfsen wat afstand de nemen. V&L sleepte er telkens met zo’n 2 a 3 punten achteraan. Echt in gevaar kwam Dalfsen niet. Ruststand 15-12.Na de rust was het weer Dalfsen dat het eerst scoorde en weer werd dat gevolgd door een doelpunt van V&L. Dalfsen bleef V&L continu voor met 2 tot 3 doelpunten. De wedstrijd bleef spannend. Met nog minder dan 10 minuten te gaan stond het plots 22-23. Billenknijpen voor Dalfsen dus, dat toch echt de 2 punten wilde meenemen uit Geleen. Dalfsen liet het nog komen tot 23-24 en zette toen een eindsprint in. Eindstand 23-27. Douchen en snel de bus in voor de lange reis terug.

Zaterdag 16 december om 19.00 uur speelt Dalfsen thuis in de Trefkoele+ tegen Cabooter/Venlo. Het is de laatste thuiswedstrijd dit jaar. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Want Dalfsen en Venlo gaan gelijk op in de ranglijst. Beide 9 punten uit 6 wedstrijden. Het doelsaldo van Dalfsen geeft echter recht op een treetje hoger in de ranglijst.

Tekst: Anneke den Bouwmeester
Foto: Alain Decamps (voor meer foto’s zie op pagina foto’s)