De meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen hebben zich vanmiddag in de Trefkoele+ naar de finale van het landskampioenschap gespeeld. De ‘zak-japanner’ gaf aan dat tegenstander Geonius V&L in ieder geval niet met 5 doelpunten verschil mocht winnen, want dan zou Dalfsen dit seizoen met lege handen zitten. Maar met een uitwinst van 30-26 moest het toch wel heel gek lopen, mocht Dalfsen dit verliezen.
Maar zeg nooit nooit. De wedstrijd om een plek in de bekerfinale van afgelopen dinsdag zat nog bij iedereen vers in het geheugen.

Op deze zondagmiddag was het publiek in de Trefkoele+ wederom vol verwachting. Want tweemaal achter elkaar een flink pak slaag krijgen en naast een finaleplaats grijpen, dat zou einde seizoen zijn.
Ook de afgereisde supporters van V&L zagen zeker nog een kans voor hun meiden. Kortom, het kon weleens een mooie wedstrijd worden.

En dat werd het. Een wedstrijd waar Dalfsen in de 1helft tot de 9minuut steeds op voorsprong lag, zei het mondjesmaat. Daarna pakte V&L de kop tot aan de rust. Het ging continu gelijk op. Scoorde Dalfsen, dan was het kort daarna weer raak voor V&L. Want Dalfsen was vaak te laat weer terug op de eigen helft. Daardoor kreeg V&L alle ruimte om te scoren. Gelukkig was er keepster Yara ten Holte, die het aantal doelpunten van V&L temperde. Maar ook haar collega, Kelly Hoffmans, liet zien dat je van grote waarde kunt zijn voor je team. Niet voor niets zijn beiden genomineerd voor beste keepster van het jaar.
Ruststand 11-13 in het voordeel van V&L. En V&L was zeker niet kansloos. Zeker niet met zo’n fanatieke achterban. Want de steun met een zachte g was groot.

In de tweede helft keerden de rollen zich om. In de 4minuut stond het 14-13 en dat voordeel heeft Dalfsen niet meer uit handen gegeven. In de 14minuut had Dalfsen al 5 doelpunten voorsprong. Volgens diezelfde ‘zak-japanner’ zou V&L dan nog 10 doelpunten verschil moeten maken om zich te verzekeren van een finaleplaats. En dat liet Dalfsen natuurlijk niet toe. De ballen gingen zowel in het doel, als ook vaak erover, ernaast, of tegen de lat. Voor de toeschouwers was het een enerverende wedstrijd om te zien. Er werd fel gespeeld en aan beide zijden werd gestreden voor ieder doelpunt. Hoewel V&L nog even dichterbij kwam in de 22minuut bij een stand van 26-24, was er toch het gevoel dat dit voor Dalfsen goed zou aflopen. V&L vocht tot de laatste seconde, tegen beter weten in. Uiteindelijk klonk het eindsignaal. Eindstand 30-27. Dalfsen vierde haar feestje en mag uitkijken naar het eerste treffen tegen VOC in de best of three.

Deze wordt gespeeld op zondag 22 april om 14.00 uur in de Trefkoele+.
Kaarten zijn uitsluitend – en nu al – te koop via:  http://handbalkaartverkoop.nl/.

Op zondag 29 april vindt de 2wedstrijd uit de ‘best of three’ plaats in Sporthal Elzenhagen te Amsterdam. Een eventuele 3ewedstrijd vindt een week later op zondag 6 mei plaats, eveneens in Amsterdam.

Tekst: Anneke den Bouwmeester
Foto: Kristian Giesen