Met alle wedstrijden die er al gespeeld zijn (Supercup, EHF-cup) lijkt het seizoen al een aardig eind op weg. Toch is de wedstrijd tegen Foreholte pas de eerste competitiewedstrijd in de eigen Trefkoele+ van dit handbalseizoen. De uitwedstrijd in Emmen werd 2 weken geleden weliswaar ruim gewonnen, maar het spel was niet geweldig. Tegenstander Foreholte was de competitie begonnen met een wedstrijd tegen VOC Amsterdam, die met “slechts” 10 punten verschil werd verloren. Genoeg redenen voor de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen om goed bij de les te blijven. De nieuwe DJ Lucas zorgt er met een paar opzwepende beats bij de warming up voor dat ze in ieder geval wakker aan de wedstrijd kunnen beginnen.

Voor de start van de wedstrijd wordt stil gestaan bij het overlijden van jeugdlid Nikki Bongarts middels 1 minuut stilte. Nikki verloor afgelopen week na 3 jaar de ongelijke strijd met haar ziekte. Natuurlijk is dat altijd een droevige gebeurtenis, maar als dat gebeurt met een 12-jarig en ontzettend levenslustig meisje is dat extra ingrijpend. Daarna wordt toch maar de focus verlegd naar het handballen.

Ana Pavkovic is gelukkig weer bijna hersteld van haar blessure. Zij verwacht volgende week weer inzetbaar te zijn. Maar de ziekenboeg is aangevuld met Nyala Krullaars die, door waarschijnlijk een scheurtje in haar lies, voorlopig een paar weken toe zal moeten kijken.

Vanaf het begin gaat het spel heel snel over en weer. Aanvallen worden niet rustig opgebouwd, maar heel snel afgerond. Dat geldt overigens voor beide teams. Tot 5 – 5 gaat de strijd gelijk op. Daarna neemt Dalfsen een voorsprong die heel geleidelijk wordt uitgebreid. Bij rust is de stand 20 – 14 in het voordeel van de thuisploeg. Dit is met name te danken aan de 11 reddingen die keepster Ellen Jansen in de eerste helft laat zien. Het spel is niet geweldig, maar de Dalfser meiden lijken toch op een redelijk eenvoudige overwinning af te stevenen.

In het tweede deel van de wedstrijd wordt het voor de ruim 200 toeschouwers niet veel leuker om naar te kijken. Eerst lijkt er nog weinig aan de hand en kan Dalfsen de voorsprong uitbreiden tot 9 punten (24 – 15). Daarna wordt het van beide kanten één groot foutenfestival en komt Foreholte weer terug tot een verschil van 5 doelpunten (31 – 26). Regelmatig leidt slordig balverlies van één van de teams tot een fast break-aanval aan de andere kant van het veld, die dan vervolgens ook lang niet altijd in een doelpunt wordt omgezet. Gelukkig komen de 2 punten niet in gevaar en weet Dalfsen uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken met 34 – 27. Topscorer van de middag wordt Nele Antonissen met 9 doelpunten.

Door deze overwinning blijven de dames in het spoor van V&L Geleen, VOC Amsterdam en Virto/Quintus, die ook allemaal nog zonder puntverlies zijn. Met 2 wedstrijden voor de EHF-cup tegen het Tsjechische Banik Most voor de boeg is er, op basis van het vertoonde spel in de afgelopen competitiewedstrijden, nog wel wat werk aan de winkel.

Mis de komende Europa Cup wedstrijd op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur niet! Koop je kaart via de website of aan de kassa in Trefkoele+. De kassa is vanaf 18.00 uur open.

Tekst: Maico van Zuijdam
Foto: Kristian Giesen