Met de uitstekende bekerwedstrijd tegen Borhave nog vers in het geheugen zou je verwachten dat de dames van Morrenhof-Jansen Dalfsen met het nodige vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Cabooter Group / HandbaL Venlo kunnen beginnen. Dat blijkt echter niet uit het begin van de wedstrijd. Binnen 7 minuten ziet coach Monique Teisterman zich al genoodzaakt, geheel tegen haar gebruikelijke handelswijze in, een time-out aan te vragen. Op dat moment is al 4 keer slordig balverlies geleden, een keer op de lat gegooid en 2 ballen recht op de keepster van Venlo. Dalfsen heeft nog geluk dat Venlo ook lang niet hun beste seizoenswedstrijd speelt. Hierdoor blijft de wedstrijd lang in evenwicht. Beide teams weten zelfs in het midden van de eerste helft bijna 10 minuten lang niet te scoren. In de laatste paar minuten voor de rust slaagt Dalfsen er voor het eerst in om een verschil van meer dan 1 doelpunt te creëeren (ruststand 12-10).
In de tweede helft blijven de verschillen klein. Het handbal wordt aan beide kanten niet beter, maar het blijft wel spannend. Tot 19-19 lijkt de wedstrijd alle kanten nog op te kunnen gaan, maar dan loopt Venlo ineens uit naar 19-23. Met nog 10 minuten op de klok lijkt de wedstrijd gespeeld. Niets is echter minder waar. Ook Venlo is het ineens kwijt en Dalfsen komt weer op gelijke hoogte (23-23). Niet voor het eerst dit seizoen slagen de dames van Morrenhof-Jansen Dalfsen er ook nu niet in om de punten te verzilveren. Venlo scoort nog een keer en de laatste Dalfser aanval, waarin de gelijkmaker gescoord zou moeten worden, wordt afgefloten door de scheidsrechters omdat een aanvalster door de cirkel liep. Cabooter Group / HandbaL Venlo weet de wedstrijd uiteindelijk met 23-25 te winnen. Dalfsen had deze wedstrijd niet hoeven verliezen en bewijst zichzelf hiermee dus geen goede dienst.
Komende zaterdag (16 februari, 19.30 uur) zal uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om het OTTO Work Force / VOC in Amsterdam lastig te maken.