Een avondje ‘Pavkovic’. Een mooie titel voor een one-(wo)man-show. Maar het gaat hier over een avondje handbal, een teamsport. En daarbij heb je elkaar nodig om tot een resultaat te komen. Neemt niet weg dat het ook dán mogelijk als individu is je stempel op een wedstrijd te drukken.

Vanavond was voorlaatste reguliere competitiewedstrijd tegen Borhave uit Borne. Zowel Morrenhof-Jansen Dalfsen als Borhave zijn verzekerd van de nacompetitie. In die zin staat er geen spanning op de wedstrijd. Maar beide teams voelen dat anders. Enerzijds is er de winnaarsmentaliteit. Verliezen is nooit een optie. Anderzijds willen beide teams elk op eigen wijze iets goed maken. Borhave baalt van het verlies in eigen huis pal voor de kerst in de allerlaatste minuut. Terwijl Dalfsen baalt van haar belabberde spel die avond, ondanks de ‘gestolen’ winst.

En dus stonden beide kemphanen in de Trefkoele+ tegenover elkaar wachtend op het startsignaal. Vanavond moest er over en weer dus nog wat bewezen worden.
In de eerste minuut van de wedstrijd was het gelijk raak voor Dalfsen met een score door Sharon Nooitmeer. Vervolgens scoorde Borhave twee keer achter elkaar in dezelfde minuut en zette Dalfsen met 1 punt op achterstand. De toon was gezet. Zo leek het. Want – zo bleek achteraf – was dit het enige moment in de wedstrijd waarbij Dalfsen op achterstand heeft gestaan. Het nam vervolgens snel een voorsprong en gaf dit geen moment meer uit handen.

Voor Ana Pavkovic was het een prachtige eerste helft. Vanaf de 4e minuut, toen Nienke de Wild de 3-2 had gemaakt, kwam Ana Pavkovic zichtbaar in actie en scoorde in dezelfde minuut: 5-3. En dat bleef ze met regelmaat doen. Als al haar doelpogingen in het net waren beland, was haar teller niet op 5 blijven steken deze eerste helft.

12 minuten lang wist Borhave niet te scoren. Pas vanaf de 17e minuut, toen het al 10-3 stond, pakte het weer wat doelpunten mee. Maar om nu te zeggen dat Dalfsen de sterren van de hemel speelde, nee, dat zou wat overdreven zijn. Het leed veel onnodig balverlies. Voor Borhave was het frustrerend om te zien dat hun vechtlust niet werd gehonoreerd met meer doelpunten. Vooral ook omdat hun keepster goed werk verrichtte. Maar in het andere doel stond toevallig Yara ten Holte. En die stopte keer op keer de al dan niet pittige doelpogingen van Borhave.
Met een stand van 17-9 ging het de rust in.

De tweede helft was het weer Sharon Nooitmeer die het eerste doelpunt maakte. Daarna nam Ana Pavkovic het weer over.
In de 11e minuut bij een stand van 23-12 maakte Astrid Uitslag van A1 SV Dalfsen haar debuut bij dames 1. Astrid zit inmiddels ook in de selectie van Oranje onder 17 jaar. Een prachtige opsteker om vanavond voor eigen publiek je debuut te mogen maken. Bijna had ze nog een doelpunt te pakken. Dat zou de kroon op haar debuut zijn geweest.

In de laatste 5 minuten maakte Dalfsen nog enkele juweeltjes van doelpunten. De tijd tikte weg en de stand bleef na het eindsignaal steken op 33-20. Woman of the match was, ja inderdaad, topscoorder met 9 doelpunten Ana Pavkovic.

Zondag 11 maart om 15.15 uur speelt Morrenhof-Jansen Dalfsen de laatste reguliere competitiewedstrijd in eigen huis. Tegenstander is Westfriesland SEW.

Tekst: Anneke den Bouwmeester
Foto: Kristian Giesen