Na nederlagen tegen Virto Quintus en Geonius/V&L staan de handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen voor de moeilijke taak om de weg naar boven weer terug te vinden. Op de trainingen lukt het allemaal, maar in de wedstrijden komen ze, met name aanvallend, veel tekort. Borhave op bezoek in de eigen Trefkoele+ is daar misschien wel precies de juiste ploeg voor. Normaal mag Dalfsen niet verliezen van Borhave, maar het is ook niet een tegenstander waar je gemakkelijk overheen walst. En dat zal deze wedstrijd ook niet gebeuren.
In het begin van de wedstrijd gaat het lang gelijk op. Na een kwartier spelen staat er 6 – 6 op het scorebord. Pas dan weet Dalfsen een gat te slaan. Van 8 – 7 lopen de dames ineens uit naar 13 – 7. Daarna blijft het verschil redelijk constant (tussen de 4 en de 7 punten).
Het is van beide kanten geen hoogstaande partij (Dalfsen weet bijvoorbeeld uit 40 aanvallen niet te scoren) en met de 2 nederlagen nog vers in het geheugen is het zelfs nog even billen knijpen als Borhave terugkomt tot 4 doelpunten verschil. Gelukkig laten de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen het deze keer niet zo ver komen en na het laatste fluitsignaal wordt de eindstand bepaald op 29 – 23.
In de vorige wedstrijd wisten maar 6 speelsters namens Dalfsen het net te vinden, dit keer waren dat er 8. Maar slechts 2 speelsters (Nele Antonissen met 10 doelpunten, waarvan 5 vanaf 7 meter en Roos van Leeuwen met 8 treffers) scoorden meer dan 3 maal. Als we bovenin de competitie mee willen blijven draaien zullen die aantallen toch echt in volgende wedstrijden omhoog moeten. Volgende week zaterdag 27 oktober is daarvoor de eerste kans uit tegen JuRo Unirek/VZV. De volgende thuiswedstrijd zal zijn op 10 november tegen OTTO Work Force/VOC uit Amsterdam.