Zaterdag 8 september wordt in de Trefkoele+ de eerste bal gegooid voor de handbalcompetitie seizoen 2018/2019 voor de dames. Morrenhof-Jansen Dalfsen ontvangt daarvoor Boer’n Trots Kaas DSVD uit Deurningen. Voor aanvang van de wedstrijd worden de meiden van Dalfsen verrast door wedstrijdsponsor Jumbo Kamphuis met 4 echte Jumbo-fietsen. Altijd handig voor ritjes van het hotel naar het station of om even snel boodschappen in het dorp mee te doen.

Zo’n eerste competitiewedstrijd is altijd lastig. Helemaal als kort daarna vertrek richting Noorwegen voor de Europacup volgt. Voor die eerste wedstrijd opladen, focussen en geconcentreerd blijven. Tegenstander niet onderschatten, ook al is dat de promovendus van dit seizoen. Weer veel nieuwe meiden moeten inpassen na het vertrek van diverse toppers na afloop van vorig seizoen. Met al die nieuwe meiden erbij toch weer proberen zo snel mogelijk als team te opereren. Ga er maar aan staan.

De handbalmeiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen doen dat. Vooral in de eerste helft merken de dames van Boer’n Trots Kaas DSVD dat spelen tegen een topploeg in de Eredivisie toch wel van een ander niveau is dan handballen in de top van de Eerste Divisie. De eerste paar minuten blijven de ploegen nog wel redelijk bij elkaar in de buurt. In het begin zitten er nog wel een paar schoonheidsfoutjes in de dekking bij Dalfsen, maar na een tussenstand van 7-3 komt DSVD er de hele eerste helft niet meer aan te pas en komt 18 minuten niet meer tot scoren. Er wordt fel en geconcentreerd verdedigd. Daar waar het toch mis gaat worden onderling direct signalen afgegeven om het de volgende keer beter te kunnen doen. In die gevallen is keepster Evelien Grob vaak ook nog in staat om de aanvalsters uit Deurningen tot wanhoop te drijven. Na de wedstrijd wordt zij voor haar uitstekende keeperswerk uitverkozen tot Woman of the Match. Zij heeft in ieder geval haar eerste prijs van het seizoen (een goed gevulde tas van Parfumerie Douglas) binnen. Dalfsen weet ook aanvallend met grote regelmaat de gaten in de verdediging van de tegenstander te vinden en leidt bij rust met 19-3.

Met zo’n ruststand is het gevaar op verslapping in de tweede helft natuurlijk groot. De eerste tien minuten na rust blijft Morrenhof-Jansen Dalfsen nog aardig bij de les en gaat het door op dezelfde voet als in de eerste helft. De stand loopt dan op tot 27-4. Daarna vermindert de concentratie en sluipen er meer foutjes in het spel. In de laatste drie minuten weet DSVD zelfs drie keer achter elkaar te scoren, waarmee de eindstand op 36-12 wordt bepaald.

Voorlopig duurt het een tijdje voor de meiden weer een wedstrijd in de Trefkoele+ spelen. Volgend weekend wordt eerst in Fredrikstad (Noorwegen) twee keer voor de EHF-cup gespeeld, daarna volgen drie uitwedstrijden in de competitie. Op 20 oktober om 19.00 uur is de volgende thuiswedstrijd tegen Borhave.