OTTO Work Force / VOC Amsterdam was dit seizoen nog ongeslagen. Zowel in de competitie als in het bekertoernooi werd nog niet verloren. VOC is ook de huidige bekerhouder. Beide duels tussen Amsterdam en Dalfsen in de competitie werden in het voordeel van de hoofdstedelingen afgesloten. Heeft het wel zin om de reis van Dalfsen naar Amsterdam te maken als een volgende ontmoeting tussen deze 2 giganten, een kwartfinale in het bekertoernooi, op de handbalkalender staat ? Nou, echt wel!
Vanaf het begin maken de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen duidelijk dat zij niet van plan zijn zich zonder slag of stoot uit het bekertoernooi te laten knikkeren. Sterker nog: Amsterdam heeft geen moment in de wedstrijd zicht gehad op verlenging van het bekeravontuur.
De Dalfser verdediging staat als een huis. Amsterdam probeert met snelle loopacties en doorlopend positiewisselingen de dekking van Dalfsen uit elkaar te spelen. Maar vandaag werkt dat concept niet en lopen veel aanvallen stuk op de dekking van Morrenhof-Jansen Dalfsen. En komt er toch een bal langs, dan staat achter de dekking keepster Evelien Grob ook nog een prima partij te spelen.
De speelsters van Dalfsen blaken ineens van het zelfvertrouwen, iets waaraan het dit seizoen nog wel eens heeft ontbroken, en zijn duidelijk van plan dit seizoen niet zonder prijs af te sluiten.
Na de opleving in de play off-wedstrijd tegen HandbaL Venlo moet ook OTTO Work Force / VOC Amsterdam het onderspit delven tegen een ontketend Dalfsen. De snelle break, jarenlang HET wapen van Dalfsen, levert weer regelmatig een doelpunt op. Verder is met name Nele Antonissen een ware plaag voor de Amsterdamse verdediging. Op een gegeven moment krijgt zij zelfs 1 op 1-dekking, maar ook dat weerhoudt haar er niet van om 11 keer te scoren.
Na een ruststand van 12 – 20 wordt Amsterdam uiteindelijk met 27 – 33 verslagen. Hiermee plaatst Morrenhof-Jansen Dalfsen zich voor de halve finales van het bekertoernooi. Deze wedstrijd zal begin april (2, 3 of 4) worden gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend.
Zaterdag 16 maart kan Dalfsen zich ook plaatsen voor de halve finale van de strijd om het landskampioenschap. Het verdedigt dan een 36 – 23 voorsprong in de uitwedstrijd tegen Cabooter Group / HandbaL Venlo (20.00 uur, Craneveld in Venlo).