De ene wedstrijd tegen Cabooter Group / HandbaL Venlo is de andere niet. Bijna 4 weken geleden werden de Limburgsen nog bijzonder overtuigend verslagen door Morrenhof-Jansen Dalfsen. Het werd in de eerste ronde van de play offs voor het landskampioenschap 36 – 23. De deceptie is dan ook groot als dezelfde tegenstander er in de halve finale van het bekertoernooi in slaagt om in Dalfsen te winnen met 20 – 22, waardoor het bekeravontuur voor Dalfsen dit seizoen eindigt. HandbaL Venlo mag nu op 28 april met Quintus uitmaken wie dit seizoen de beker in de prijzenkast mag bijzetten.
Het is dit keer van beide teams geen goede wedstrijd. Over en weer worden veel fouten gemaakt. Daar waar het zelfvertrouwen aan Dalfser kant na iedere fout bijna zichtbaar afneemt, lijkt bij HandbaL Venlo het geloof dat voor het eerst in de clubgeschiedenis de bekerfinale gehaald gaat worden ondanks de slordigheden juist steeds meer te groeien.
Het krachtsverschil is de hele wedstrijd niet groot, maar na 14- 14 in de tweede helft weet Venlo een gaatje van 2 punten te slaan, dat Dalfsen vervolgens de rest van de wedstrijd niet meer gedicht krijgt.
Met name aanvallend lijkt er, niet voor het eerst dit seizoen, weinig te lukken. Alleen Nele Antonissen (8 treffers) slaagt er in om vaker dan 2 keer te scoren.
Nu Dalfsen is uitgeschakeld voor de beker rest dit seizoen alleen nog de landstitel als mogelijke prijs. De eerste wedstrijd in de halve finale tegen HV Quintus eindigde in een gelijkspel (22 – 22). Op 18 april zal om 20.30 uur in Kwintsheul de return gespeeld worden.