In het bekertoernooi zijn we aanbeland bij de 1/8-finale, de ronde waarin de teams uit de eredivisie instromen. Dat geldt dus ook voor Borhave en Morrenhof-Jansen Dalfsen, die in de loting aan elkaar worden gekoppeld. Anderhalve week na het competitieduel tussen beide ploegen (gewonnen met 26-31 door Dalfsen) kruisen ze de degens opnieuw.
In de sport is het belangrijk om te pieken op het juiste moment. Dalfsen lijkt dat pieken bewaard te hebben tot het eind van het seizoen, wanneer de prijzen verdeeld worden. De dames spelen namelijk misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Waar het hiervoor met name op aanvallend vlak niet echt lekker liep, laten de meiden tegen Borhave zien wat ze in hun mars hebben en dat is veel. Hoog tempo in de aanvallen, snelle omschakeling vanuit de verdediging, gevarieerde aanvalspatronen, goed bewegen zonder bal, cirkel- en hoekspeelsters betrekken bij het spel, weinig slordige passes, de meeste afvallende ballen worden opgevangen, flink aantal onderschepte passes van Borhave en dat bijna de hele wedstrijd. Alleen de laatste 10 minuten wordt er een tandje lager geschakeld, maar dan is de wedstrijd al lang en breed gespeeld.
Ook verdedigend wordt er fel, fysiek en afwisselend gespeeld, soms in de traditionele 6-0-dekking, maar ook regelmatig met een offensievere dekking of zelfs 1 op 1 in de verdediging. Dalfsen krijgt wel 12 keer een 7 meter tegen (waarvan er 4 worden gemist of gestopt), maar die zijn hoofdzakelijk voor het binnen de cirkel stappen van een verdedigster.
Vanaf het begin van de wedstrijd is duidelijk dat Dalfsen de ploeg is die zich gaat plaatsen bij de laatste 8 voor het bekertoernooi. De wedstrijden uit tegen Borhave zijn de laatste paar keer meestal moeizaam gewonnen, maar deze keer is Morrenhof-Jansen Dalfsen echt een paar maatjes te groot voor de dames uit Borne. Ze proberen van alles, maar in de blikken die de meiden elkaar toewerpen is de moedeloosheid te zien. Uiteindelijk wordt het 21-36 en daar valt niets op af te dingen.
Hopelijk kan Dalfsen deze lijn doorzetten in de komende competitiewedstrijden tegen ploegen waarbij op meer tegenstand wort gerekend: zondag 10 februari thuis tegen Cabooter Group / HandbaL Venlo (14.00 uur) en zaterdag 16 februari uit tegen OTTO Work Force / VOC in Amsterdam (19.30 uur).