De handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen zijn er niet in geslaagd de eerste halve finale-wedstrijd in de strijd om het landskampioenschap tegen HV Quintus winnend af te sluiten. In een goedgevulde Trefkoele+ staat na een uur handballen 22 – 22 als eindstand op het scorebord.

Dalfsen begint flitsend aan de wedstrijd. Na 7 minuten ziet de coach van Quintus zich al genoodzaakt een timeout aan te vragen, omdat zijn team tegen een 5 – 0 achterstand aankijkt. Dat leidt niet tot het voor hem gewenste resultaat, want halverwege de eerste helft is de voorsprong van Dalfsen zelfs opgelopen tot 11 – 2. Daarna komen er wat meer slordigheden in het Dalfser spel en moeten de speelsters een tandje terugschakelen.
Quintus slaagt er dan in om langzamerhand toch weer een klein beetje dichterbij te komen. Bij rust bedraagt het verschil nog 6 punten (14 – 8).
In de tweede helft gaat Quintus duidelijk feller en agressiever spelen.
Dalfsen heeft hier duidelijk moeite mee en verdedigend leidt dit regelmatig tot een tijdstraf van 2 minuten voor een speelster van Dalfsen. In eerste instantie slaagt Quintus er niet in het gat te verkleinen, maar na 19 – 13 lukt er weinig meer bij Dalfsen. Ineens komt Quintus terug tot 19 – 18 en wordt het de laatste minuten billenknijpen. Dalfsen lijkt een minimale overwinning over de streep te kunnen trekken, maar ziet (niet voor het eerst dit seizoen) in de laatste seconden van de wedstrijd toch de zege wegglippen en moet berusten in een gelijkspel.

Wat in de eerste helft een meer dan riante uitgangspositie leek te worden voor de return, is nu zeker niet onmogelijk, maar wel een stuk lastiger geworden.
Door Europese verplichtingen van Quintus (volgende week spelen zij in de halve finale van de Challenge Cup) zal deze return pas gespeeld worden op 18 april.
Morrenhof-Jansen Dalfsen zal de focus nu eerst verleggen naar de volgende halve finale, die in het bekertoernooi. Donderdag 4 april (20.30 uur in de Trefkoele+) komen de dames daarin uit tegen Cabooter Group / HandbaL Venlo, een team dat gebrand is op revanche na de vorige wedstrijd in Dalfsen een paar weken geleden.