Komende zomer vindt in het Portugese Coimbra de European Universities Games (EUG) plaats. Voor Nederland doet daar Team Nijmegen aan mee. Dit team bestaat uit studenten aan de HAN of Radboud Universiteit  in Arnhem of Nijmegen. De spelers komen ook uit voor clubs uit het herenhandbal, variërend van BeNe-league- tot 2e Divisie-niveau. Zij zullen in Portugal gecoacht worden door “onze” Miro Stare.

Donderdagavond 31 mei speelden deze heren een oefenwedstrijd in de Trefkoele+ tegen de dames van Morrenhof Jansen Dalfsen. Zoals gebruikelijk bij wedstrijden tussen een dames- en een herenteam werden de keepers “gewisseld”. Wel een beetje raar om een enorme kerel met baard in het doel te zien bij onze handbalmeiden, maar Bram van Grunsven liet wel zien dat hij zijn plekje bij Bevo in de BeNe-league absoluut waard is.

Morrenhof Jansen Dalfsen is het eerste deel van de voorbereiding al een week geleden begonnen. Tot in de 2e helft van juni wordt al getraind, daarna volgen een paar weken vakantie en begin augustus zal de voorbereiding dan weer worden hervat. In deze wedstrijd konden de nieuwe speelsters voor het eerst hun kunnen aan het Dalfser publiek laten zien. Ook de eigen jeugd-speelsters, die komend seizoen met de dames 1-selectie mee gaan trainen, kregen nu speelminuten. Voor Monique Queis-Tijsterman was dit ook een mooie gelegenheid om de speelsters allemaal samen in (wedstrijd-)actie te kunnen zien.

Buiten koelde het door een regen-/onweersbuitje weer een beetje af, maar in de Trefkoele+ was de temperatuur nog van een tropisch niveau. Dit weerhield beide teams er niet van om er vol energie in te vliegen. De heren ontzagen de Dalfser meiden daarbij niet, maar werden op hun beurt ook regelmatig steviger aangepakt dan ze vooraf misschien verwacht hadden. Na een gelijk opgaande eerste helft (9 – 9 ruststand) wisten de studenten uiteindelijk de wedstrijd winnend af te sluiten, maar het verschil bleef redelijk beperkt: 29 – 34.

Wij wensen Miro en zijn team al vast veel succes bij het EUG-toernooi in juli!

foto: Kristian Giesen