De Stichting Tophandbal Dalfsen biedt aan nationaal dames handbaltalent een “springplank” om zich te ontwikkelen tot tophandbalster, international met zo mogelijk een handballoopbaan in een aansprekende buitenlandse competitie.

Wij richten ons op een selectie van 18 speelsters die samen met de technische en de medische staf een hecht team vormen. Met dat team wordt keihard gewerkt in een zeer intensief trainings- en wedstrijdprogramma. We organiseren buitenlandse oefenstages in de voorbereiding op het handbalseizoen. Daarnaast spelen we Europa Cup wedstrijden om onze speelsters zoveel mogelijk internationale ervaring op te laten doen. Natuurlijk doen wij ook mee aan de landelijke competitie en het bekertoernooi.

Onze speelsters volgen wekelijks een intensief trainingsprogramma van totaal 14 uur, bestaande uit handbal- en krachttraining. In een handbalseizoen spelen we gemiddeld 40 wedstrijden met als doel om individueel en gezamenlijk te ontwikkelen tot topspeelster en topteam.

We bieden onze speelsters faciliteiten om hun droom te kunnen verwezenlijken en geen vergoedingen om het leven aangenamer te maken. Dat betekent dat we zorgen voor vervoer in de vorm van 5 clubauto’s, woonfaciliteiten als reizen tussen huis en handbal niet efficiënt is, handbal-kleding en -benodigdheden en betalen we de oefenstages en Europa Cup wedstrijden. Voor speelsters die studeren, onderhouden we contacten met school en ouders om ervoor te zorgen dat de combinatie tussen studie en topsport op de juiste manier wordt gemaakt. Speelsters die niet (meer) studeren helpen we met het vinden van een werkkring die past bij ons handbalprogramma.

Voor speelsters die de volgende stap in hun handballeven willen zetten, organiseren wij stages bij buitenlandse clubs. Zo hebben wij de afgelopen jaren al veel speelsters kunnen helpen hun dromen te verwezenlijken.

Ben jij een handbaltalent en heb je ook de droom om tophandbalster te worden? Kom dan gerust eens bij ons kijken of meetrainen. Als je dat wilt, stuur dan een email naar adri.van.leeuwen@tophandbal-dalfsen.nl. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.