Team Nijmegen is een handbalteam bestaande uit studenten die studeren aan de HAN of Radboud Universiteit in Arnhem of Nijmegen. Een aantal spelers komt uit voor teams uit de BENE-League of eredivisie, maar er spelen ook een aantal heren van studentenvereniging Ha-Stu uit Nijmegen, die uitkomen in de Tweede Divisie, in deze ploeg.

Afgelopen jaar wisten de heren, net als het damesteam van Nijmegen, het GNSK (het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) te winnen na een spannende finale tegen Team Eindhoven. Door het winnen van dit toernooi waren beide teams automatisch gekwalificeerd voor deelname aan de EUG, de European Universities Games, die dit jaar zullen plaatsvinden in het Portugese Coimbra. Uiteraard willen beide teams vol voor deze kans gaan, want de EUG staan bekend als een toernooi waar verschillende teams met spelers uit de hoogste competities van Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje aanwezig zullen zijn. Een grote uitdaging voor dit Nederlandse team.

In het verleden zijn herenteams vanuit Nijmegen vaker afgereisd naar Europese Kampioenschappen: onder meer naar Katowice (Polen) en Cordoba (Spanje). Ook de dames uit Nijmegen zijn al regelmatig op de internationale tour gegaan, onder meer naar Rijeka in 2011, waar destijds de assistent-trainer van de dames van Dalfsen, Miro Stare, bij aanwezig was als coach. Miro zal bij het komende EUG-toernooi fungeren als coach voor het herenteam.

Omdat het niveau tijdens de EUG-toernooien vaak hoog is, zal het vooraf lastig zijn om een goed doel te stellen, maar de heren gaan er alles aan doen om de tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen.

Donderdag 31 mei spelen wij om 20.00 uur in de Trefkoele+ een wedstrijd tegen Team Nijmegen. Wij spelen met de nieuwe selectie en aantal Dalfser jeugdspeelsters. De entree is gratis, dus kom massaal om ons tegen deze heren aan te moedigen.