Het zal je maar gebeuren. Ben je lekker aan het draaien, staan plots aanvoerster Jill Kooij en Fenne Rijks voor je neus. En bedanken ze je namens het hele team voor de muzikale begeleiding voor, tijdens en na de thuiswedstrijden afgelopen seizoen. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook nog eens een heuse nieuwe handbal uitgereikt. Daar sta je dan, net 13 jaar en totaal verrast.

Dit overkwam Lucas van Zuijdam zondagmiddag vóór de wedstrijd tegen Westfriesland SEW. De eerstejaars VWO’er stond er wat beduusd bij. Terwijl hij normaal gesproken zijn babbeltje wel klaar heeft.

Lucas verzorgt vanaf dit seizoen de muziek bij de thuiswedstrijden van Morrenhof-Jansen Dalfsen. Hij neemt iedere wedstrijd zijn eigen mobiele draaitafel mee en zorgt voor muzikale sfeer bij de wedstrijden. Oók als er ’s avonds een keer een wedstrijd is. Zijn school lijdt er niet onder, want er prijken mooie cijfers op zijn cijferlijst. Voor vader en moeder Van Zuijdam reden om af en toe een oogje dicht te knijpen bij een avondwedstrijd.

Natuurlijk wilde Lucas na de wedstrijd nog even op de foto met het hele team. Of was het andersom? En dachten de meiden: ‘Dit wordt misschien wel een tweede Martin Garrix en hebben wij in ieder geval mooi de primeur!