mirte-larissa

Mirte is 12 jaar en speelt in D1.  Het is haar droom om eens in dames 1 te kunnen spelen.

Ze stelt haar vragen aan Larissa Nusser, want, zegt ze “Ik vind Larissa een super goede speelster. Zij speelt ook opbouw en ik vind dat zelf ook de leukste plek om te spelen”.

Mirte:  Hoe lang handbal je al?
Larissa:  Ik handbal al sinds ik 5 jaar ben, dus nu al 11 jaar. 

Mirte:  Droomde je er vroeger al van om handbalster te worden?
Larissa:  Van jongs af aan ging ik al met mijn vader mee naar de sporthal en toen ging ik daar met een bal gooien. Eigenlijk wist ik sinds ik begonnen ben met handbal al dat ik zo ver mogelijk wou komen. 

Mirte:  Hoe ben je in Dalfsen terecht gekomen?
Larissa:  Toen ik bij Handbal Venlo handbalde speelden we in de competitie tegen Sercodak Dalfsen. Na deze wedstrijd kreeg ik de vraag of ik interesse had om eens mee te trainen in Dalfsen en daarna eventueel de overstap te maken naar Dalfsen. 

Mirte:  Bij welke vereniging speelde je hiervoor?
Larissa:  Ik ben begonnen bij ons dorpsclubje Hv Born, daarna ben ik via Hv BFC en Handbal Venlo bij Sercodak Dalfsen terecht gekomen.

Mirte:  Wat vind je de leukste positie en waarom?
Larissa:  Ik vind linker -en middenopbouw de leukste posities, omdat je hier veel betrokken wordt in het spel en je kan ook veel met je medespeelsters samen spelen. 

Mirte:  Waar zou jij je binnen de handbal nog in willen verbeteren?
Larissa:  Ik zou graag sterker willen worden in de dekking en in de aanval zou ik graag willen dat ik beter van afstand kan schieten. 

Mirte: Hoeveel uur trainen jullie gemiddeld in een week?
Larissa: Wij trainen gemiddeld 9x per week, dat is dus ongeveer 14 uur. 

Mirte:  Heb je nog tijd voor andere hobby’s?
Larissa: Ik ga nog regelmatig naar Limburg toe, op deze dagen probeer ik leuke dingen te doen met vrienden en familie. In Dalfsen wonen we met 14 meiden samen, dus ook hier doen we regelmatig leuke dingen. 

Mirte:  Heb je nummer 9 zelf gekozen als rugnummer, zo nee welk nummer zou je dan willen zijn en waarom?
Larissa:  In de jeugd had ik bijna altijd nummer 4, dit is ook ons “familie nummer”, bijna iedereen had 4. Zelf maakt het me niet heel veel uit. Ik heb nu twee jaar nummer 9 gehad en ben hiermee ook 2x Kampioen van Nederland geworden, dus misschien is nummer 9 wel mijn nieuwe geluksnummer. 

Mirte:  Doe je een opleiding/werk je naast de handbal?
Larissa:  Ik heb afgelopen jaar de HAVO afgerond en ik ben nu begonnen aan mijn eerste jaar HBO Pedagogiek

Mirte:  Is dat goed te combineren?
Larissa: In drukke periodes met veel trainingsuren en wedstrijden is het zeker lastig te combineren. Toch probeer ik tussendoor zoveel mogelijk tijd vrij te maken om aan school te werken. 

Mirte:  Wat wil je nog bereiken in je carrière?
Larissa:  Ik wil graag nog heel hard gaan trainen, zorgen dat ik alleen nog maar beter word en dan zie ik wel tot waar het eindigt. Natuurlijk zou het heel erg leuk zijn als ik in het buitenland kan gaan spelen en misschien ook wel voor het Nederlands A team mag uitkomen. 

Mirte:  Weet je al wat je zou willen als je niet meer zou kunnen handballen?
Larissa:  Een leven zonder handbal zou ik me niet kunnen voorstellen, maar als ik echt niet meer zou kunnen handballen dan zou ik me helemaal focussen op school zodat ik een goede carrière kan opbouwen en later een leuk gezinnetje kan stichten.