amber-yara

Amber Meijer speelt in E2.
Haar idool is Yara ten Holte.

Amber: Hoe oud was je toen je begon met handballen?
Yara: Ik was 7 jaar toen ik begon met handballen. Toen was ik nog een speelster.  Zes jaar geleden ben ik begonnen met keepen, ik was toen 11.

Amber: Waarom wilde je keepster worden?
Yara: Op school voetbalde ik altijd al met de jongens en het leukste vond ik het duiken tijdens het keepen. Ik handbalde op dat moment al, waardoor ik ook keepster wilde worden met het handbal.

Amber: Heb jij een idool/voorbeeld? Zoja wie?
Yara: Kari Aalvik Grimsbo, keepster van het Noorse damesteam en nu spelend bij Györi Audi ETO KC in Hongarije.

Amber: Als handbal niet bestond welke sport zou je dan willen doen?
Yara: Dan zou ik graag skiën als topsport willen doen.

Amber: Vind je het niet eng als de bal zo hard op je afkomt?
Yara: Nee, ik ben de laatste jaren gewend dat de ballen hard op me afkomen en ik vind het juist gaaf als ik dan zo’n harde bal stop.

Amber: Wat wil je later naast handbalster worden (beroep)?
Yara: Bewegingswetenschapper, volgend jaar start ik met de studie. Een bewegingswetenschapper bekijkt de bewegingen die mensen maken en probeert met behulp van apparatuur zijn beweging te verbeteren. Zo kunnen bijvoorbeeeld blessures worden voorkomen. Ook helpt hij mensen met het revalideren na een bijvoorbeeld een verlamming.

Amber: Voordat je bij Sercodak speelde waar speelde je toen?
Yara: Ik heb eerst vijf jaar bij Havas in Almere gespeeld. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Handbalvereniging Zeeburg in Diemen waar ik twee jaar heb gespeeld. Ik ben nu bezig aan mijn derde seizoen bij Sercodak Dalfsen.

Amber: Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij Sercodak?
Yara: Het kampioenschap van afgelopen jaar. Het hele jaar verloren we van VOC en in de belangrijkste wedstrijden (the best of three) wonnen we twee keer, zelfs nadat we de eerste wedstrijd met 9 doelpunten verschil hadden verloren. Toen waren we ineens kampioen! Ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan dat moment terug denk.

Amber: Heb je naast handbal nog andere hobby’s en heb je hier ook nog tijd voor?
Yara: Eigenlijk heb ik naast mijn school en handbal weinig vrije tijd. Als ik dan een keer vrij ben op zondag vind ik het leuk om wat met mijn familie te doen of gewoon lekker een dagje naar een stad, shoppen.

Amber: In welk buitenlands team zou je wel graag willen spelen?
Yara: Team zou ik echt niet weten, maar als ik een land zou moeten kiezen denk ik toch dat ik voor Duitsland ga.

Amber: Is er ook iets wat je niet mag eten voor de wedstrijd?
Yara: Er bestaan geen regels voor wat we wel en niet mogen eten, maar voor een wedstrijd eet ik nooit ongezond. Ik eet dus geen pizza, patat of Chinees.

Amber: Wat vind je echt lekker om te eten?
Yara: Koude wraps met kipfilet, sla, rucola, paprika, tomaat en mango.

Amber: En wat vind je echt niet lekker om eten?
Yara: Ik vind selderij echt niet lekker.

Amber: Wat is je favoriete vakantie bestemming?
Yara: Mayrhofen, in Oostenrijk.

Foto: Kristian Giesen