De eerste voorronde van de EHF-cup is direct het eindpunt van het Europees avontuur geworden voor de handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen.
Na de “thuiswedstrijd” zaterdag (beide wedstrijden werden uit financiële overwegingen gespeeld in Noorwegen), die met 27-28 werd verloren, leken er nog volop kansen aanwezig om Fredrikstad BK de voet naar de volgende ronde dwars te zetten.
In de wedstrijd van zondag heeft het er helaas geen moment naar uitgezien dat Dalfsen die kansen ook in een goed resultaat om kon zetten. Al heel snel nemen de Noorse dames afstand en bedraagt het verschil 3 punten. Na nog één keer een opleving van de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen lijkt het nog spannend te worden (9-8), maar daarna is het over en sluiten als Fredrikstad 6 keer achter elkaar scoort en uitloopt naar 15-8. Dat in de eerste helft de ene na de andere 7 meter-worp door Dalfsen wordt gemist helpt daar ook zeker niet bij. In de tweede helft loopt het verschil langzaam maar zeker verder op naar 10 punten: eindstand 26-16. De ploeg die vorig seizoen als 6e eindigde in de sterke Noorse competitie plaatst zich dus vrij eenvoudig voor de volgende voorronde van de EHF-cup.
Aangezien eerder OTTO Work Force/VOC Amsterdam al werd uitgeschakeld zal ook dit jaar geen enkele Nederlandse club meer vertegenwoordigd zijn in het hoofdtoernooi om de EHF-cup.

De focus kan weer volledig verlegd worden naar de Nederlandse competitie waarin de eerstvolgende tegenstander Westfriesland SEW zal zijn op zaterdag 22 september om 19.00 uur in de Westfrieslandhal/De Bloesem te Wognum.